Pričítateľnosť v právnej úprave zodpovednosti právnických osôb za daňové trestné činy - Nováková, Veronika
Trestná zodpovednosť právnických osôb je založená na teórii pripočítateľnosti. Vymedzenie okruhu subjektov, ktorých protiprávne konanie sa môže na základe explicitne stanovených podmienok pričítať právnickej osobe.