Otázky ochrany životního prostředí před a po roce 1968 - Novák, Miloslav
Vývoj ochrany životného prostredia v Českej republike od súkromných aktivít ochrany prírody v 19. storočí, cez vývoj štátnej legislatívy ku spolkovým činnostiam. Stav ochrany životného prostredia v rokoch pred vstupom vojsk Varšavskej zmluvy v roku 1968. Obdobie tzv. normalizácie.