Transakčné náklady dodania a ich vplyv na konkurencieschopnosť exportu SR a EÚ - Minárik, Marek
Konkurencieschopnosť importno-exportných operácií. Definícia a charakteristika transakčných nákladov. Analýza vplyvu transakčných nákladov dodania na exportnú cenu. Pôvod transakčných nákladov. Regresná a korelačná analýza vplyvu transakčných nákladov dodania na konkurencieschopnosť exportu.