Vplyv čínskych investícií na rozvoj afrických krajín (príklad zambijskej ekonomiky) - Čerňák, Jozef, 1963-
Priame zahraničné investície (FDI) ako významný prvok podpory hospodárskeho rastu v menej rozvinutých krajinách. Významné zmeny v oblasti prílevu a odlevu FDI vo svetovom hospodárstve. Nástup čínskej ekonomiky. Africká ekonomika v centre čínskych ekonomických záujmov. Čínske priame zahraničné investície v SSA a Zambii. Význam Zambie pre Čínu v jej bohatých zdrojoch nerastných surovín. Vplyv čínskych investícií na hospodársky rozvoj Zambie.