Komparácia medzinárodných osobných leteckých dopravcov z aspektu charakteru služieb a obchodného modelu - Frasch, Alexander, 1992-
Význam leteckej dopravy. Základné prvky leteckej dopravy. Klasické a nízkonákladové letecké spoločnosti. Klasickí a nízkonákladoví leteckí prepravcovia v Európe podľa počtu prepravených cestujúcich. Komparácia obchodných modelov klasického a nízkonákladového prepravcu (Lufthansa a Ryanair). Vybrané ekonomické ukazovatele leteckých prepravcov Lufthansa a Ryanair. Komparácia charakteru služieb (ponúkaných balíčkov) Ryanairu a Lufthansy. Hodnotenie leteckých spoločností Skytrax 2018.