Economic Specifics of Agrarian Markets with Regard to Financing of Agriculture - Palát, Milan
Ekonomické opodstatnenie podpory poľnohospodárstva a charakteristika dopadov jednotlivých typov podpory. Poľnohospodárske trhy sa postupne menia kvôli prebiehajúcim procesom globalizácie. Podpora produkcie komodít sa v rámci systému priamych platieb a projektových štrukturálných podpôr znižuje. Potenciálné reformy Spoločnej poľnohospodárskej politiky Európskej únie radí medzi najviac polemické témy.