Charakteristiky udržitelného venkovského cestovního ruchu podle ekovesnic - Závodná, Lucie Sára
Vznik konceptu ekoobce v Dánsku. Tri piliere ekoobce. Komunita v ekoobci. Kultúrna a spirituálna dimenzia ekoobce. Analýza fungovania cestovného ruchu v ekoobciach. Vybrané ekoobce v Českej republike, Slovenskej republike, Nemecku, Austrálii a v Indii.