Banky využívají roboty hlavně pro rutinní činnosti, ztráty pracovních míst prý nehrozí - Mašek, František
Banky stále viac využívajú roboty (chatboty). Ich náplň práce zatiaľ tvoria zatiaľ predovšetkým monotónne a rutinné práce, ktoré zvládavajú lepšie ako ľudia. Tí sa môžu viac zamerať na aktivity vyžadujúce kreativitu.