Cestovné náhrady z pohľadu dane z príjmov v roku 2018 - Válek, Juraj, 1981-
Pre zamestnanca je vreckové príjmom podliehajúcim dani z príjmov zo závislej činnosti. Cestovné náhrady zamestnancov sú daňovým výdavkom podľa zákona o dani z príjmov č. 595/2003 Z. z. do výšky, na ktorú vzniká nárok podľa zákona č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách v znení neskorších predpisov.