<The> Anti-Tax-Avoidance Measures in the EU – from Denials to Wide Acceptance - Kubicová, Jana, 1961-
Smernica ATAD (Smernica Rady (EÚ) 2016/1164 z 12. júla 2016, ktorou sa stanovujú pravidlá proti praktikám vyhýbania sa daňovým povinnostiam, ktoré majú priamy vplyv na fungovanie vnútorného trhu). Prehľad predošlých kľúčových rozhodnutí Súdneho dvora Európskej únie týkajúcich sa vnútroštátnych ustanovení o zdanení pri odchode (exit tax) a ich porovnanie so súčasnými ustanoveniami o zdanení pri odchode podľa smernice ATAD.