Analysis of Methods Measuring Country Risk on Global Bond and Stock Markets - Chovancová, Božena
Dve metódy merania rizika krajiny. Štátna ratingová metóda, ktorá meria kreditné riziko emitenta (štátu). Trhová metóda - spread dlhopisov, ktorá reaguje pružnejšie na situáciu na trhu. Podobne môže kvantifikovať riziko krajiny na akciovom trhu a tým pádom trhová metóda varuje o situácii na vznikajúcom trhu investora takmer okamžite.