Comparison of two Methods of Measuring Country Risk - Slobodník, Patrik, 1992-
Dôležitosť rizika krajiny z dôvodu dlhovej krízy v eurozóne. Kvantifikácia rizika krajiny dvomi rôznymi spôsobmi. Štátne ratingy jednotlivých krajín. Rozdiel medzi výnosom do splatnosti 10-ročného dlhopisu rizikovej krajiny a 10-ročným dlhopisom krajiny bez rizika.