Multi-criteria Decision Analysis of Socio-economic Factors of Tax Evasion - Olexová, Cecília, 1976-
Hodnotenie rizikovosti vybraných sociálno-ekonomických faktorov, ktoré majú vplyv na daňové úniky. Porovnanie daňových systémov vybraných krajín Európskej únie (Rakúsko, Belgicko, Česká republika, Francúzsko, Nemecko, Maďarsko, Poľsko a SR) s ohľadom na riziko daňových únikov. Poradie vybraných krajín EÚ podľa závažnosti rizika daňových únikov. Daňová záťaž, daňové úľavy, nezamestnanosť, komplexnosť daňového systému.