K problematice zaměstnanosti v odvětví CZ NACE I – Ubytování, stravování a pohostinství - Žufan, Jan
Príspevok je reakciou na zistenie Českého štatistického úradu, podľa ktorého je priemerný prepočítaný počet zamestnancov v podnikoch ubytovacích a stravovacích služieb trvale nižší než dva. Na základe prieskumu uskutočneného medzi 136 zamestnávateľmi v Prahe a Stredočeskom kraji je ukázané, že skutočnosť je iná, než vyplýva zo štatistických dát. Problémom je zrejme nejednoznačná definícia pojmu zamestnanec v zákonníku práce ČR. Prieskum taktiež potvrdil skutočnosť, že väčšina zamestnávateľov využíva všetky legálne formy zamestnávania v ČR.