Dynamické procesy v slovnej zásobe súčasnej ruštiny a slovenčiny - Grigorjanová, Tatjana, 1960-
Charakteristika dynamických procesov v jazyku. Archaizácia, neologizácia a reaktivácia lexiky. Zmeny v sémantickej štruktúre slov. Rozšírenie významu prevzatých slov. Vplyv sociolektov na spisovný jazyk. Preberanie cudzojazyčnej lexiky do ruštiny.