Ekonomické a politické súvislosti islamu v súčasných medzinárodných vzťahoch - Krupová, Kristína, 1993-
Narastajúca úloha islamu vo svetovej politike patrí medzi najvýraznejšie fenomény súčasných medzinárodných vzťahov. Analýza vplyvu islamského náboženstva vo svete na základe analýzy vývojových tendencií islamského faktora v súčasných medzinárodných vzťahoch s ohľadom najmä na politické a ekonomické súvislosti. Obsahové vymedzenie kľúčových pojmov spájaných s problematikou rastúceho vplyvu islamu vo svete.