Utilizing of Microeconomic and Optimization Models in Protection and Formation of Competitive Environment in Slovakia - Fendeková, Eleonora, 1952-
Matematická formalizácia modelu rovnovážnej ceny a ponuky účastníkov kartelovej dohody a poukázanie na sociálnu neefektívnosť takéhoto systému rozhodovania. Študovanie vlastností optimalizácie kartelu s ohľadom na rôzne marginálne náklady na homogénnu výrobu účastníkov kartelu.