<The> Equity Gap and Knowledge-Based Firms - Wilson, Nick
Medzera vo financovaní ako rozdiel medzi (rizikovým) kapitálom, ktorý by sa investoval v ideálnom prípade, a reálne investovaným kapitálom. Odhad veľkosti medzery vlastného kapitálu pre firmy, ktoré čelia neskorším etapám financovania - konkrétne druhému štádiu (druhé údolie smrti); zvláštny význam pre inovatívne firmy založené na znalostiach (KI, knowledge-intensive). Analýza na spoločnostiach v Spojenom kráľovstve v období 2004-2014.