Právne režimy v Arktíde - Harakaľová, Dorota, 1989-
Charakteristika Arktídy. Sektorová teória (teória sférických trojuholníkov). Morské zóny podľa Dohovoru o morskom práve (1982). Výlučná ekonomická zóna. Kontinentálny šelf. Princíp ekvidištancie a princíp spravodlivosti.