Úloha poľnohospodárstva v rozvojových krajinách: súčasné výzvy na africkom kontinente - Kunychka, Mykhaylo, 1990-
Základná charakteristika poľnohospodárstva na africkom kontinente. Hlavné poľnohospodárske plodiny v Afrike. Významní importéri poľnohospodárskej produkcie do krajín Subsaharskej Afriky. Súčasné trendy v poľnohospodárstve: Afrika a svet. Poľnohospodárstvo ako dominujúci sektor národných ekonomík v Afrike.