Verifikácia predikčných modelov vytvorených na báze diskriminačnej analýzy v podmienkach SR - Kováčová, Mária
Problematika predikcie bankrotu je stále aktuálna a je potrebné ju revidovať podľa aktuálnych problémov finančného riadenia. V súčasnosti existujú na celom svete stovky predikčných modelov, ktoré sa rozvíjali v rôznych ekonomikách v rôznych časoch. Niektoré z nich sa používajú v praxi spoločností, finančných inštitúcií alebo iných relevantných subjektov. Testovanie validity predikčných modelov predikcie vytvorených na báze diskriminačnej analýzy v podmienkach Slovenskej republiky.