Vplyv pomerových ukazovateľov na predikčnú spoľahlivosť bankrotných modelov kategórie MDA - Kráľ, Pavol
Problematika predikčných bankrotných modeloch s dôrazom na ich predikčnú schopnosť, ktorá je jedným zo základných kritérií kvality a spoľahlivosti modelu. Definovanie pojmu bankrot a identifikácia jednotlivých foriem bankrotných predikčných modelov zaradených do jednej z troch vymedzených skupín (štatistické predikčné modely, Artificially intelligent expert system models – AIES, teoretické modely).