Ekonomické sankcie ako nástroj zahraničnej politiky štátu - príklad USA - Zrak, Andrej, 1993-
Ekonomické sankcie ako zaužívaný nástroj zahraničnej politiky nielen štátov, ale aj rôznych medzinárodných organizácií. Analýza prípadov, kedy môže byť tento nástroj neúspešný a čo k neúspechu vedie. Využívanie ekonomických sankcií v zahraničnej politike Spojených štátov amerických, ktoré majú ako krajina dlhú históriu využívania tohto nástroja na dosahovanie svojich zahraničnopolitických cieľov.