Ukrajinská spoločnosť pred prezidentskými voľbami v roku 2019 - Zubro, Tetyana, 1975-
Politicko-ekonomická kríza, ako aj vojenský konflikt na východe Ukrajiny, spôsobujú veľké problémy v procese transformácie Ukrajiny. Jej geopolitická poloha medzi východom a západom, Európskou úniou a Ruskom, by mala poskytnúť dobré podmienky pre rozvoj, ale situácia tomu nezodpovedá. Ukrajina sa zmieta v množstve problémov a politické krízy ohrozujú štátnosť krajiny, jej suverenitu a územnú integritu. Súčasná ukrajinská spoločnosť sa nachádza v nestabilnom predvolebnom období. Volebná kampaň prebieha v atmosfére značnej nedôvery voči verejným inštitúciám, vláde a politickej elite. Podpora kandidátov na prezidentské voľby.