Vybrané modely predikcie finančného zdravia podniku založené na metóde viacrozmernej diskriminačnej analýzy a ich aplikácia vo vybranom podniku - Siekelová, Anna
Prezentácia metód hodnotenia finančného zdravia vybudovaných na základe viacrozmernej diskriminačnej analýzy. Prezentácia základných, ale aj inovatívnych metód ako aj modelov, ktoré vznikli v Českej republike a sú teda konštrukčne najbližšie špecifikám Slovenskej ekonomiky. Pravidelná analýza a následná včasná identifikácia negatívneho vývoja jednotlivých parametrov by mala slúžiť ako prevencia pred krachom a úpadkom podnikateľských subjektov.