Voľba prediktorov v modeloch predikcie finančných ťažkostí malých firiem na Slovensku - Švábová, Lucia
Analýza najčastejších používaných finančných pomerových ukazovateľov, ktoré sú vhodné pre tvorbu predikčných modelov neprosperity podnikov v Slovenskej republike. Najčastejšie používané finančné charakteristiky, ich odlišnosti v skupine prosperujúcich a v skupine neprosperujúcich podnikov. Výsledky týchto analýz je vhodné použiť pri tvorbe modelu predikcie neprosperity firmy pomocou diskriminačnej analýzy alebo logistickej regresie.