Efektívnosť fiškálnej politiky a ochrany životného prostredia pomocou ekonomických nástrojov - Válek, Juraj, 1981-
Teoretické východiská skúmanej problematiky. Environmentálne dane. Podiel environmentálnych daní na daňových príjmoch v roku 2016 v Slovenskej republike. Dane z energií a z dopravy. Daňové sadzby daní energetických v SR. Podiel vybraných spotrebných daní na celkových príjmoch do štátneho rozpočtu (2008-2018).