Starnutie populácie - riziká a výzvy pre ekonomický rast a udržateľnosť verejných financií v krajinách EÚ - Zubaľová, Alena, 1959-
Starnutie populácie je rizikom pre výšku a štruktúru vynakladaných verejných výdavkov, ako aj dosahovaných verejných príjmov. Riziko vyplývajúce so starnutia populácie sa premieta do zvyšovania verejných deficitov a verejných dlhov, čím ohrozuje fiškálnu udržateľnosť krajiny. Výzvy spojené s udržateľnosťou verejných financií a starnutím populácie. Príjmy a výdavky citlivé na starnutie populácie.