Vplyv represívnych nástrojov na výber daní, prehľad experimentálnej literatúry - Benko, Peter
Ekonomická užitočnosť platenia daní. Daňový únik - úmyselné konanie daňovníka v rozpore so zákonom. Významný vplyv represívnych opatrení na daňovníka, ktorý je rizikovo averzný. Prehľad vybraných diel, v ktorých autori skúmajú vnútorné a vonkajšie motívy vo vzťahu k daňovej disciplíne, vplyv pokút a kontrol na daňovú morálku.