Výber opatrení a nástrojov EÚ so zameraním na elimináciu daňových únikov a daňových podvodov - Schultzová, Anna
Odhad tieňovej ekonomiky v štátoch Európskej únie v roku 2017. Výber opatrení EÚ zameraných na zamedzenie daňových únikov a podvodov. Opatrenia ATAD (Anti-Tax Avoidance Directive), ktoré členské štáty implementujú do daňovej legislatívy. Iniciatíva EÚ proti narúšaniu základu dane a presunu ziskov – boj proti daňovým únikom. Vplyv uplatňovaných nástrojov na daňové príjmy EÚ v rokoch 2007-2016.