Turecká zahraničná politika v procese zmien - Čech, Ľubomír, 1955-
Euroázijský rozmer tureckej zahraničnej politiky po skončení studenej vojny. Obdobie premárnených príležitostí. Vnútrostranícke politické zmeny a ich vplyv na koncepciu zahraničnej politiky Turecka. Súčasná zahraničná politika Turecka. Vnútorná ekonomická stabilita ako predpoklad vonkajšieho pôsobenia krajiny.