<The> Change of European Vector of Russia's Energy Policy towards Asia-Pacific Countries - Dukhanin, Alexey
V súčasnej geopolitickej situácii súvisiacej s obmedzeniami členských štátov EÚ v oblasti obchodných a hospodárskych vzťahov s Ruskou federáciou je rozvoj systému vývozu energie východným smerom jednou z priorít a hlavných zdrojov ruskej ekonomiky v strednodobej perspektíve. Hodnotenie predpokladov a príčin súčasných aktivít Ruskej federácie smerom na východ. Východny vektor ruskej energetickej politiky predpokladá rozvoj energetickej infraštruktúry na východných územiach Ruskej federácie a vývoz ruských energetických zdrojov do krajín ázijskopacifickeho regiónu.