Zmluva o dielo podľa Obchodného zákonníka - Kajba, Jakub
Zmluvou o dielo podľa par. 536 a nasl. Obchodného zákoníka je zmluva, v rámci ktorej sa zaväzuje zhotoviteľ vykonať dielo a objednávateľ sa zaväzuje zaplatiť cenu za jeho vykonanie. Zmluvnými stranami sú zhotoviteľ (osoba vykonávajúca pre objednávateľa dielo) a objednávateľ (osoba, pre ktorú zhotoviteľ vykonáva dielo).