Americko-slovenský bankár Michal Bosák a vznik Československa v roku 1918 - Bosák, Martin, 1967-
Americký bankár Michal Bosák, pôvodom zo Slovenska. Zásluhy Michala Bosáka - jeden zo signatárov historickej Pittsburskej dohody, ktorá bola základom vzniku Československa. Spolupráca so Slovenskou ligou v Amerike. Milióndolárová zbierka pre Slovákov. Pittsburská dohoda.