Opätovné získavanie fosforu z čistiarenských kalov a odpadových vôd v ČOV - Drtil, Miloslav
K diskusiám o fosfore prispieva zvýšený dopyt po potravinách, nehospodárne nakladanie s fosforom a jeho zmenšujúce sa zásoby. Z týchto dôvodov prijala Komisia EÚ dokumenty zaoberajúce sa zefektívnením využívania fosforu a jeho recyklácie z odpadových vôd. Tá závisí od spôsobov nakladania s čistiarenskými kalmi.