Plytvanie s potravinami a snaha o jeho elimináciu - Lieskovská, Vanda, 1961-
Plytvanie potravinami je celosvetovým problémom. Prejavuje sa v procese celého cyklu poľnohospodársko- potravinového reťazca. Plytvanie má vplyv na zvýšený dopyt po potravinách, vyrába sa nadbytočný objem potravín, ktoré nie je možné skonzumovať, zaťažuje sa životné prostredie. Plytvaním potravinami dochádza nielen ku strate peňazí a zneužívaniu ľudskej práce, ale nastáva rovnako environmentálny problém. Pohľad na podiel plytvania potravinami v rôznych fázach potravinového dodávateľského reťazca.