Productivity Development in Selected Central European Countries Measured by the Sato Production Function - Roubalová, Lenka
V tomto článku je skúmaný vzťah medzi ekonomickým výkonom, prácou a kapitálom v štátoch Vyšehradskej štvorky, Rakúska a Nemecka. Hlavný cieľ je určiť typ technologického vývoja v týchto štátoch, hlavne v rokoch 1995-2015. Satova výrobná funkcia je odhadovaná na základe lineárnych a nelineárnych techník. Pomocou toho sa identifikuje povaha technologického pokroku typická pre každú krajinu.