Interest and Tax Burden on Corporations in the Czech Industrial and Banking Sector after 2008 - Sedláček, Jaroslav
Článok sa zaoberá úrokovým a daňovým zaťažením korporácii v českom priemysle a bankovom sektore, identifikáciou rozdielov medzi nimi a ich vývojovými trendmi po ekonomickej kríze v roku 2008. Množstvo finančného zaťaženia závisí od makroekonomického prostredia, kde korporácie pôsobia. Analýza odhaľuje asynchrónnu závislosť medzi reánymi platbami a zmenami v úrokových a daňových sadzbách. Redukcia oboch sadzieb mala pozitívny efekt na výkon korporácií a zvýšila ich kapitálové zdroje.