Market Structure of Global Steel Industry - Bobenič, Tibor
Cieľom tejto práce je zhodnotiť zmeny na trhu štruktúry oceliarskeho priemyslu na globálnej (celosvetovej) úrovni a identifikovať jeho zdroje. Výsledky korelačnej a regresnej analýzy uskutočnenej v období rokov 1990 - 2017 ukázali, že mierna koncentrácia v rámci globálneho oceliarskeho priemyslu je primárne ovplyvnená fúziami a akvizíciami v porovnaní s projektami na zelenej lúke.