On the Issue of Commercial Insurance Market, Non-Life Insurance and International Risks in the Slovak Republic - Drugdová, Barbora
Komerčný poistný trh a poistenie medzinárodných rizík ako súčasť neživotných rizík v Slovenskej republike. Slovenský poistný trh ako súčasť jednotného poistného trhu Európskej únie, ktorý zahŕňa viac ako 5 000 poisťovní. Legislatívne zmeny v oblasti komerčného poistenia prijaté po vstupe Slovenska do Európskej únie. Zákon č. 39/2015 Z. z. o poisťovníctve, v ktorom dochádza k legislatívnym zmenám v životnom aj neživotnom poistení.