Smoking Czechs: Modelling Tobacco Consumption and Taxation - Janda, Karel
Modelovanie konzumácie tabaku, veľkosť fajčiacej populácie a vládne daňové príjmy v Českej republike. Hlavný predpoklad je, že fajčiari si zvolia svoju budúcu konzumáciu tabaku už ako adolescenti. Výsledky prezentujú , že všetky príjmy z tabaku budú rásť do roku 2028 podľa rovnakých vzorov. Predpokladané číslo fajčiarov bude vyššie o 4-8% než v roku 2013, konzumácia tabaku a daňové príjmy z neho o 7-26% vyššie.