Smes´ Credit Conditions during the Financial Crisis in Europe - Ghulam, Yaseen
Analýzamakroekonomických, bankových, finančných faktorov, ktoré determinijú, či sa firmy mohli dostať k externým financiám počas finančnej krízy. Od roku 2011, kedy bola pravdepodobnosť zamietnutia úveru najvyššia, sa šance na dosiahnutie úveru zlepšili. Avšak malé a stredné firmy majú stále ťažkosti v tomto smere. Zväčšenie pravdepodobnosti zamietnutia úveru spôsobuje pokles vládnej podpory, redukcia firemného kapitálu, či nepriaznivá história úverov. Zvýšenie bankovej kapitalizácie redukuje pravdepodobnosť odmietnutia úveru, zatiaľ čo zvýšenie ceny požičaných fondov a zníženie hospodárskej súťaže ju zvyšuje. Právna štruktúra ohľadne platobnej neschopnosti a rozvoj trhu s úverovými informáciami majú značný vplyv na dostupnosť úverov.