<The> Impacts of Globalisation Processes on the Execution of Public Administration Functions - Mitaľ, Ondrej
Procesy globalizácie. Potenciál transformačných procesov globalizácie a súčasná realita. Praktické aspekty súčasných globalizačných procesov. Funkcie verejnej správy - praktický aspekt. Globalizačné toky ako dôležitý faktor administratívnych funkcií. Administratívne činnosti verejnej správy. Význam nerušeného fungovania verejných organizácií. Regulačná funkcia verejnej správy. Funkcia poskytovania verejných statkov a verejných služieb.