Možnosti a limity islamu v politickom živote v postsovietskej strednej Ázie - Čech, Ľubomír, 1955-
Islamský faktor v spoločnosti – dedičstvo a tradícia. Limity rozvoja islamu v politickom živote krajín Strednej Ázie. Islamizmus v Strednej Ázii a demokratizácia.