Ageing of Farmers in the Czech Republic and the Support from the EU Funds - Šimpachová Pechrová, Marie
Európska únia podporuje generačnú výmenu farmárov cez nástroje Spoločnej poľnohospodárskej politiky – priame platby a dotácie cez Program rozvoja vidieka. Posúdenie starnutia farmárov a zhodnotenie či je podpora EÚ správne cielená na úrovni regiónov. Použitie štatistických, administratívnych dát a korelačnej analýzy.