Robot má byť liek na úzke miesto linky - Miháliková, Veronika
Automatizácia s využitím robotov patrí medzi najvýznamnejšie trendy v svetovom priemysle, najmä pretože dokáže odbremeniť ľudí, pracovať rýchlo a kvalitne. Ak má využitie inteligentných riešení umožniť firmám to, aby sa ich zamestnanci mohli venovať činnostiam s vyššou pridanou hodnotou, sú roboty tá technológia, ktorá zastane ich prácu. Roboty dokážu zefektívniť a zrýchliť výrobu bez zníženia kvality a zároveň nahrádzajú namáhavú monotónnu prácu zamestnancov, ktorá ohrozuje ich zdravie.