Znalostná spoločnosť ako obraz "sollen" v čase revolúcie 4.0 - Ambrozy, Marián
Smerovanie znalostnej spoločnosti v zmysle optimálneho naplnenia vízie. Polemika Druckerového pojmu znalostného pracovníka. Poukázanie na kľúčový charakter vzdelania v znalostnej ekonomike. Vyhodnocovanie riadených rozhovorov so špičkovými vedeckými osobnosťami, ktoré sú orientované na vzťahy vzdelávacej sústavy Slovenska, systému vied, marketingu a etiky vo vzdelávaní a vo vede a na budovanie znalostnej spoločnosti.