Výskum a vývoj ako predpoklad štvrtej priemyselnej revolúcie - Sochuľáková, Jana
S nástupom digitalizácie prichádza štvrtá priemyselná revolúcia, ktorá prináša nové požiadavky na priebeh a štruktúru podnikových procesov, kvalitatívne mení metódy a prístupy v manažmente, vyžiada si enormnú zmenu a rozšírenie vzdelania, schopností a zručností ľudskej pracovnej sily, prinesie výrazný posun v ekonomike. Štvrtá priemyselná revolúcia znamená prechod od fázy jednoduchej digitalizácie k inováciám. Zmeny, ktoré prinesú technologické trendy v Industry 4.0, môžu ovplyvniť výrazným spôsobom slovenskú ekonomiku. Zhodnotenie vývoja výdavkov na výskum a vývoj v Slovenskej republike v období 2010-2017.