Zmeny na trhu práce v SR a migrácia pracovnej sily - Tupá, Magdaléna
Problematika zmien na trhu práce v Slovenskej republike s dôrazom na migračné toky a ich vplyv. Nezamestnanosť v krajine je stále jedna z najvyšších v Európskej únii. Problém predstavuje štruktúra nezamestnaných, ale aj veľké množstvo pracovnej sily odchádzajúcej za prácou do zahraničia. Situáciu rieši krajina prostredníctvom saturácie dopytu z ostatných krajín Európskej únie či z tretích krajín napriek antimigračnej politike, ktorú predstavitelia verejných politík prezentovali. Záverečné odhalenie korelačných závislostí vybraných ukazovateľov s následnou regresnou analýzou, na základe dostupných štatistických dát prostredníctvom matematicko-štatistických metód.