Vzťahy Ruska a Európskej únie v oblasti dodávok zemného plynu - Kočišová Čižová, Jana
Skúmanie vzájomnej závislosti EÚ a Ruska v oblasti energetickej bezpečnosti so zameraním na dodávky zemného plynu. Energetická bezpečnosť. Preprava plynu-plynovody: Plynovod Jamal. Plynovod Modrý potok (Blue Stream). Severný transeurópsky plynovod - projekt Nord Stream. Nord Stream 2. Neúspešný projekt South Stream, obnovený projekt TurkStream.